Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og modtag din RABATKODE!

Få en strømkilde direkte i lommen med en Powerbank

Kært barn har mange navne: Powerbank, power pack, eksternt batteri og back up-batteri. Disse bærbare energikilder bærer du rundt med dig i tasken og forbinder din smartphone, når du akut har brug for at oplade den. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vælger en Powerbank?

Kapacitet i mAh, hvad betyder det?
Milli-Ampere-Timer (mAh) angiver kapacitet på dit eksterne batteri. Uden at gå for meget i dybden med teknikken bag det, kan vi sammenfatte det således: Jo højere mAh-tallet på batteriet er, desto mere kan du oplade din enhed inden batteriet er tomt. Powerbanks har som regel en kapacitet på mellem 2000 og 20.000mAh.

Hvor meget har du brug for?
2000mAh er lige nok til at give din smartphone et ekstra boost og få den til at holde en halv dag længere. Med 3000mAh og opefter, kan du oplade din mobiltelefon helt. Det kommer selvfølgelig an på hvilken mobiltelefon du har. En Samsung Galaxy S6 har for eksempel et større batteri end en ældre iPhone (ved sidstnævnte er 3000mAh nok til at genoplade batteriet to gange).

Hvis du vil være sikker på, at dit Powerbank-batteri har nok kapacitet til helt at oplade din mobiltelefon, bør du tage et kig på batteriet i din telefon og vælge derefter. Også andre enheder, der oplades ved hjælp af et USB-kabel, som spillekonsoller, kameraer og mp3-afspillere, kan genoplades med en Powerbank. Vær opmærksom på, at dette er ret nyt og ikke understøttes af alle slags kameraer, men der findes opladere, der kan tilsluttes, selvom selve kameraet ikke kan. I så fald tilslutter du blot din oplader til Powerbanken og så kan kameraet genoplades alligevel.

Power Packs til stærkere enheder
Måske vil du gerne være i stand til at oplade din tablet (eller endda bærbar computer!) med dit eksterne batteri. Et Power Pack med ca. 6000mAh og opefter egner sig til at uploade en tablet. For at oplade din bærbare computer, har du brug for en strømforsyning med ca. 20.000mAh, som desværre kan koste en hel del; omkring 1000 DKK.

Flere på én gang
Hvis du vælger et Power Pack med over 6000mAh, kan du tit tilkoble flere enheder på samme tid. Før du køber et batteri, så check, hvilke tilslutningsmuligheder der er, og hvilke kabler der er inkluderet. De fleste Power Banks oplades fra USB til micro-USB og lader op fra micro-USB til USB. Derfor indgår der for det meste kun et USB-kabel, og hvis du vil oplade flere enheder på éngang, har du brug for et ekstra kabel til enheden. Heldigvis er disse kabler meget almindelige og de fleste mennesker der ejer en smartphone, har flere USB-kabler liggende derhjemme.

Specielle Power Packs
Sidst men ikke mindst, findes der også Power Packs med “ekstra” funktioner. Nogle eksterne batterier kan genoplades via solceller. Andre har lys, eller et display der viser, hvor meget batteriet er opladet, eller der findes flere forskellige tilslutningsmuligheder for at kunne oplade alle mulige slags enheder.

Er du overbevist?
Du finder vores sortiment af Power Packs her.

Find dit batteri

Søg efter kamera/telefon/laptop:

Trustpilot

Betalingsmetoder

Facebook

Top 10