Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og modtag din RABATKODE!

Genopladelige batterier - original eller ej?

Genopladelige batterier – original eller ej?
Ærgerligt; Dit genopladelige batteri er slidt op. Uanset om det er batteriet til kameraet, mobiltelefonen eller bilen der ikke virker mere, så er det altid surt når ens batteri ikke duer mere og desuden kan det blive en dyr fornøjelse at få det skiftet ud! Generiske (”no name”) batterier er tit meget billigere, men i håndbogen står der skrevet, at man skal bruge de originale mærkevarer…. Hvad skal man gøre?


Risici ved generiske genopladelige batterier
Selvfølgelig vil kamera- og mobiltelefonproducenterne have, at du køber nye originale batterier til dit apparat, da det giver mere overskud til dem. Men betyder det nu virkeligt, at det ikke er godt at købe genopladelige batterier fra et billigere mærke?

Svaret er som sædvanligvis: ”Det kommer helt an på…”. Grundlæggende kan man ikke sige, at et kamera kan få permanente skader eller lignende bare fordi man bruger batterier af lidt lavere kvalitet. Der findes historier om telefoner eller kameraer der ”eksploderede” efter at de blev taget i brug med andre batterier end originalmærket. Men denne risiko er især nu til dags minimal (læs: eksisterer rent faktisk ikke). Derudover kan originalbatterierne også blive overophedet ligesom de andre, og det er altid vigtigt at holde øje med om dit apparat bliver for varmt. Det værste der kan ske ved ikke at købe originale batterier er, at de ikke lever op til dine forventninger og for eksempel tager for lang tid om opladningen, aflader alt for hurtigt eller går meget hurtigt i stykker. Dette kan dog let undgås ved at købe dem et seriøst sted der giver korrekte oplysninger.


Sikkerheden ved originalbatterier
For mange vedkommende er der helt enkelt “sikkerheden”, der er grund nok til at købe originalbatterier. Godt nok er de dyrere end andre tilsvarende batterier, men mærket gør, at man ved hvad man får og det føles sikkert. Måske er de de ekstra penge værd det koster og måske er de ikke.

Der findes dog mange generiske (“no name”) batterier som siges at være meget bedre og billigere end originalerne. På mange debatfora på internettet går brugerne ind for forskellige slags genopladelige batterier der siges at være af bedre standard end originalen. Så, der findes ingen fuldstændig sikkerhed om at originalerne er bedre.
 

Hvor kan jeg finde dem?
Det vigtigste, når du skal købe et nyt batteri er, at du vælger (net)butikken med omhu. Hvis det er en rodebutik, hvor batterierne er placeret mellem opvaskebørster og kattelegetøj, så er det nok ikke ligefrem det bedste sted at shoppe på. Er det derimod en (net)butik der har specialiseret sig i batterier og hvor du kan få svar på dine spørgsmål, er det sandsynligvis et godt sted at shoppe selvom det ikke drejer sig originalbatterier.

Hvis du stadigvæk er i tvivl om du skal gennemføre købet, så kontrollér hvilken garanti butikken tilbyder og hvor lang garantiperioden er. Er det en god garanti, plejer det at være et godt produkt og en velrenommeret butik

Find dit batteri

Søg efter kamera/telefon/laptop:

Trustpilot

Betalingsmetoder

Facebook

Top 10